7 pikavinkkiä: näin saat kiiltävät ja kauniit hiukset - Evergia Multilong
7 pikavinkkiä: näin saat kiiltävät ja kauniit hiukset
Julkaistu: 22.1.2018

Huono hiuspäivä ja sähköisenä ympäriinsä leijailevat hiukset? Näillä vinkeillä taiot hiuksista kiiltävät ja hyvinvoivan näköiset hetkessä. Muista myös helliä hiuksia syömällä oikeita rakennusaineita: pehmeitä rasvoja, sinkkiä ja biotiinia.

1. Hiuslakka poistaa sähköisyyden – mutta käytä sitä oikein

Pika-apu sähköisille, ilmassa leijaileville hajakarvoille on vanha kunnon hiuslakka. Sillä on antistaattinen vaikutus. Älä kuitenkaan suihkuttele lakkaa hiuksiin, jos aiot seuraavaksi vetää pipon päähän ja latistaa hiukset hatun alle. Esimerkiksi työpäivänä sähköiset hiukset kannattaa suihkauttaa kuriin vasta työpaikalla.

 

2. Hyvä hiusöljy lisää kiiltoa eikä tee sähköiseksi

Kuiva ja karheapintainen hius ei heijastele valoa samaan tapaan kuin sileä. Kiiltoa ja kosteutta voi lisätä hiusöljyllä. Karta kuitenkin silikoneilla kyllästettyjä tuotteita, sillä ne tekevät hiuksista sähköiset. Levitä pieni määrä tuotetta ensin käsiin ja vasta sitten hiuksiin, niin vältyt lotraamasta liikaa.

 

3. Hiukset tarvitsevat pehmeitä rasvoja ruokavaliosta

Hiukset tarvitsevat rasvaa myös rakennusaineeksi. Kiinnitä ruokavaliossasi huomiota pehmeisiin rasvoihin, joita saat esimerkiksi pähkinöistä, manteleista ja siemenistä, kalasta, kasviöljyistä ja avokadosta.

 

4. Nämä vitamiinit vaikuttavat hiusten kuntoon

Jo kasvaneita hiuksia voit kohentaa vain kosmetiikalla, mutta uuden ja kasvavan tukan kuntoon vaikuttavat tietyt vitamiinit ja hivenaineet.

Sinkin ja B7-vitamiinin eli biotiinin saannista tulee huolehtia, sillä niiden pitkäaikainen puutos voi aiheuttaa hiusten irtoamista. Biotiini on tärkeä myös siksi, että se ylläpitää hiusten hyvää kuntoa.

Tiesitkö, että Evergia Multilong -monivitamiini- ja hivenainevalmiste sisältää saman verran tai jopa enemmän biotiinia kuin osa vain hiuksille suunnatuista ravintolisistä? Lisäksi sinkki ja biotiini imeytyvät kehoon tasaisesti viiden tunnin kuluessa, jolloin keho voi hyödyntää ne paremmin.

 

Lue lisää:
Evergia Multilong – pitkävaikutteinen monivitamiini aktiiviseen arkeen

 

 

5. Kiiltävien hiusten salaisuus? Älä pese liian usein!

Jos peset hiukset liian usein sampoolla, ei hiuksille riitä päänahan luontaista talia, joka lisää niiden kiiltoa. Liian voimakkaat pesutuotteet voivat saada päänahan myös kutisemaan kuivuuttaan. Pese hiukset enintään joka toinen päivä, ja jos ne näyttävät rasvaisilta, kokeile kuivasampoota.

 

6. Unohda tuuheuttava sampoo, kokeile rakennesuihketta

Monet tuuheuttavat sampoot lisäävät hiusten sähköisyyttä, sillä niiden vaikutus perustuu juuri siihen: hiukset näyttävät paksummilta, kun ne hylkivät toisiaan. Rakennesuihke tai -voide on parempi vaihtoehto sähköisestä tukasta kärsivälle. Rakennetta tuova tuote kohottaa hiuksia tekemällä niiden pinnasta karheamman.

 

7. Jos hiukset ohenevat, varmista, että saat tarpeeksi rautaa

Raudan puute voi ohentaa hiuksia ja aiheuttaa hiustenlähtöä. Huolehdi siitä, että saat raudan kanssa myös C-vitamiinia, sillä se edistää raudan imeytymistä. Vältä vastaavasti kalsiumin ja kofeiinin nauttimista samaan aikaan, sillä ne estävät raudan imeytymistä.

 

Evergia Multilong on pitkävaikutteinen monivitamiini- ja hivenainevalmiste, joka sisältää muun muassa biotiinia, sinkkiä ja rautaa. Biotiini ja sinkki edistävät hiusten, kynsien ja ihon pysymistä normaaleina. Saatavana apteekeista ja verkkoapteekeista.
Tutustu Evergia Multilongiin!

 

Lue myös:
6 vinkkiä: ehkäise ihon ja hiusten kuivuminen talvella

 

FI/VOTC/18/0006