Hehkua kuivalle iholle? Näin hoidat yleisimmät kuivan ihon pulmat - Evergia Multilong
Hehkua kuivalle iholle? Näin hoidat yleisimmät kuivan ihon pulmat
Julkaistu: 30.1.2018

Lopputalvi ja kevät ovat ihanaa, mutta ihonhoidon kannalta haastavaa aikaa. Pitenevä päivä paljastaa sisätiloissa nuutuneen ihon samalla, kun kevättalven kuiva ilma saa aikaan kokovartalokutinan. Vaan ei huolta, näillä vinkeillä hoidat ihosi jälleen pehmeäksi.

Pulma 1: Vartalon iho kuivuu ja kutisee kauttaaltaan

Mistä vaiva johtuu?
Iho kuivuu talvella, sillä lämmitys kuivattaa sisäilmaa, mikä vuorostaan kuivattaa ihoa. Myös ihon peseminen kuivattavalla pesuaineella ja liian kuumalla vedellä poistavat ihon luontaista rasvaa, jolloin iholta haihtuu liikaa kosteutta.

Näin hoidat:
Kuiva iho tarvitsee hyvää hoivaa sisäisesti ja ulkoisesti. Juo vähintään puolitoista litraa vettä päivässä ja lisää ruokavalioosi hyvien rasvojen lähteitä, kuten siemeniä, pähkinöitä ja manteleita, avokadoa, kalaa sekä rypsi- ja muita kasviöljyjä.

Pidä huolta, että saat riittävästi ihon kuntoon vaikuttavia vitamiineja ja hivenaineita, kuten biotiinia, sinkkiä ja B2-vitamiinia. Jos syöt monivitamiinivalmistetta, varmista myös, että käytät sitä oikein.

Helli kuivaa ihoa suihkussa. Valitse kosteusvoidetta tai ihoöljyä sisältävä pesuaine, joka on hellävarainen kuivalle iholle. Taputtele iho kuivaksi ja rasvaa iho suihkun jälkeen kosteassa pesuhuoneessa, niin maksimoit ihoon sitoutuvan kosteuden.

 

Lue myös:
6 vinkkiä: ehkäise ihon ja hiusten kuivuminen talvella

 

Tiesitkö, että Evergia Multilong -vitamiinivalmiste sopii hiuksille, kynsille ja iholle? Vitamiinilisän biotiini ja sinkki edistävät hiusten, kynsien ja ihon pysymistä normaaleina. B2- vitamiini ylläpitää ihon normaalia toimintaa.
Tutustu tuotteeseen tästä.

 

Pulma 2: Kasvot kirvelevät ja punoittavat

Mistä vaiva johtuu?
Kasvojen iho on koetuksella, sillä vaatetus ei suojaa sitä kylmältä viimalta. Myös meikinpoistoaineet ja ihonhoitorutiinit voivat rasittaa ihoa. Rasvoittuvalle iholle voi nousta näppyjä, kun iho pyrkii kosteuttamaan itseään talilla. Kuiva iho voi vuorostaan kutista, kiristää ja hilseillä.

Näin hoidat:
Kuori kuollut ihosolukko ihon pinnalta, niin iho ottaa kosteuden paremmin vastaan. Hedelmähappokuorinta on hellävarainen vaihtoehto, mutta jos ihosi on herkkä, valitse sopiva tuote ammattilaisen avulla. Paksun ja rasvaisen voiteen sijaan kuiva iho kaipaa usein kosteutta – siis vettä. Taputtele iho pesun jälkeen kasvovedellä ja kokeile kosteusvoiteen alla hyaluronihapposeerumia, joka sitoo kosteutta ihoon.

Jos vietät aikaa kuivissa sisätiloissa, hanki laukkuun tai työpöydälle kasvosuihke, jota voit lisätä päivän mittaan myös meikin päälle.

 

Lue myös:
7 pikavinkkiä: Näin saat kiiltävät ja kauniit hiukset

Pulma 3: Suupielet halkeilevat

Mistä vaiva johtuu?
Suupielten halkeilu liitetään usein B-vitamiinin puutokseen, mutta useimmiten tästä ei ole kyse. Huulet kuivuvat erityisen pahoin, sillä niiden iho on ohut ja suun kautta hengittäminen ja huulten nuoleminen kuivattavat niitä. Rikkinäiset huulet ovat alttiimmat bakteereille, mikrobeille ja hiivoille, ja usein halkeilevissa suupielissä muhiikin infektio, joka estää haavaumaa umpeutumasta.

Näin hoidat:
Huulten halkeilua voit ehkäistä laadukkaalla huulirasvalla, joka pitää ihon joustavana. Hoida rikkinäisiä suupieliä rasvaisella voiteella tai apteekissa myytävällä kortisonivoiteella, jossa on mukana sienilääke.

 

Lue myös:
Tärkeät vitamiinit ja hivenaineet – mitä tarvitsen ja kuinka paljon?

 

Pulma 4: Kädet ovat karheat kuin hiekkapaperi

Mistä vaiva johtuu?
Kädet kärsivät talvella ja keväällä kahdesta syystä. Ensinnäkin, iho on kovilla, jos kylmällä ilmalla kulkee ilman hansikkaita. Tämä on tuttu juttu etenkin älypuhelinten käyttäjille. Toiseksi, flunssakaudella käsiä tulee pestyä useammin, mikä toki on hyvä vastustuskyvyn kannalta, mutta vie iholta sen luontaisia rasvoja.

Lopputuloksena kämmenselät kuivuvat ja rohtuvat. Myös kynsinauhat kuivuvat ja kovettuvat, jolloin ne eivät pysty suojaamaan kynsiä tavalliseen tapaansa. Käsien rohtunut iho kannattaa hoitaa kuntoon, sillä rikkoutunut iho altistaa infektioille.

Näin hoidat:
Pese kädet pesunesteellä, jonka pH on neutraali tai miedosti hapan eli 7 tai alle. Rasvaa kädet pesun jälkeen, mutta älä annostele voidetta liikaa, sillä silloin se ei imeydy kunnolla. Hiero voidetta myös kynsinauhoihin ja kynsiin.

Kanna laukussa nopeasti imeytyvää rasvaa, jota voit käyttää pesujen jälkeen ja tarvittaessa myös niiden välillä. Levitä rohtuneille käsille yön ajaksi tuhdimpi hoitovoide. Ja bonusvinkkinä: hanki hansikkaat, joilla voit käyttää älypuhelinta, ja pidä ne tiukasti kädessä.

 

Evergia Multilong -monivitamiinivalmiste sisältää 13 vitamiinia ja 13 hivenainetta, joista biotiini ja sinkki edistävät hiusten, kynsien ja ihon pysymistä normaaleina. Lisäksi valmisteen B12-vitamiini ylläpitää ihon normaalia toimintaa. Saatavana apteekeista ja verkkoapteekeista.
Tutustu tuotteeseen: Evergia Multilong on pitkävaikutteinen monivitamiini aktiiviseen arkeen

 

FI/VOTC/18/0008