6 vinkkiä: ehkäise ihon ja hiusten kuivuminen talvella - Evergia Multilong
6 vinkkiä: ehkäise ihon ja hiusten kuivuminen talvella
Julkaistu: 22.10.2018

Iho kutisee, päänahka pistelee, hiukset ovat sähköiset? Talvi on rankkaa aikaa iholle ja hiuksille. Tee seuraavista kosteuttavista tavoista ja ruokavalinnoista rutiini jo syksyllä, niin selviydyt kuivasta kaudesta mahdollisimman helpolla.

 

1. Iho kutisee ja kiristää talvella? Vaihda ihonhoitotuotteita syksyllä

Talvella iho ja päänahka kuivuvat, sillä kuiva sisäilma imee ihosta kosteutta. Kuivumista voit ehkäistä huolehtimalla siitä, että kosteutta riittää.

Vaihda syksyn tullen ihovoiteesi kosteuttavampaan ja tuhdimpaan vaihtoehtoon. Jos käytät kesäisin geelimäistä puhdistusainetta, ota syksyllä tilalle hellävaraisempi puhdistusvaahto tai -maito. Vaihda myös suihkusaippua kosteusvoidetta tai öljyä sisältävään pesuaineeseen, joka on iholle hellävaraisempi vaihtoehto.

 

2. Kuivuuko iho? Anna sille vettä!

Kostea iho muodostuu kahdesta asiasta: vedestä ja rasvasta. Eniten on yleensä pulaa vedestä, joka pitää ihon kimmoisana ja joustavana. Aloita siis syksyn tullen tehokas kastelukausi.

Juo vähintään puolitoista litraa vettä päivässä. Kosteuta kasvojasi kasvovedellä, jota voit taputella pestylle iholle aamuin illoin ennen kosteusvoiteen levittämistä.

Vartaloasi kosteutat myös suihkussa, kunhan varmistat, ettet pese ihoa suojaavaa rasvakerrosta pois liian kuumalla vedellä tai kuivattavalla saippualla.

 

Lue myös:
Hehkua kuivalle iholle? Näin hoidat yleisimmät kuivan ihon pulmat

 

3. Muista myös rasva – näin estät ihoa kuivumasta

Kun ihossa on vettä, tarvitset sen sitomiseen rasvaa. Rasva muodostaa ihon pintaan kalvon, jonka läpi kosteus ei pääse haihtumaan pois.

Ota syksyllä kasvovoiteen tueksi ihoöljy. Voit sekoittaa sitä muutaman tipan kosteusvoiteeseen tai levittää sen kasvojen iholle kasvoveden jälkeen, ennen kosteusvoidetta.

Tee myös käsien ja vartalon rasvaamisesta tapa: rasvaa kädet aina saippuapesun jälkeen ja käytä vartalorasvaa suihkun jälkeen kuivaksi taputellulle vartalon iholle jo kylpyhuoneessa. Näin tehostat kosteuden imeytymisen ihoon.

Öljyllä kosteutat myös kuivat hiukset. Levitä pari tippaa hiusöljyä ensin käsiisi ja vasta sitten hiuksiisi, niin sitä ei lorahda kerralla liikaa.

 

Lue myös:
7 pikavinkkiä: näin saat kiiltävät ja kauniit hiukset

 

4. Terve iho ja hiukset? Muista syödä monipuolisesti

Ihosi ja hiustesi kunto riippuu myös paljon siitä, mitä syöt. Syö monipuolisesti täysjyväviljaa, kasviksia, proteiinin lähteitä ja maitotuotteita, niin varmistat, että saat riittävästi kehosi tarvitsemia rakennusaineita.

Varmista lisäksi, että ruokavaliossasi on runsaasti hyvien rasvojen lähteitä, jotka ovat tärkeitä sekä iholle että hiuksille. Tällaisia ovat esimerkiksi siemenet, pähkinät, mantelit, avokado, kala ja rypsi- sekä muut kasviöljyt.

 

Jos ruokavaliosi on yksipuolinen tai niukka, voit tukea sitä laadukkaalla monivitamiinivalmisteella. Evergia Multilong on pitkävaikutteinen monivitamiini- ja hivenainevalmiste, joka sisältää 13 vitamiinia ja 13 hivenainetta. Tutustu tuotteeseen tästä.

 

5. Kosteuta sisältäpäin – nämä vitamiinit ja hivenaineet vaikuttavat ihon ja hiusten kuntoon

Kosmetiikalla ja hyvillä ihonhoitorutiineilla saat aikaiseksi pieniä ihmeitä, mutta taikuuteen nekään eivät pysty. Tietyt vitamiinit ja hivenaineet vaikuttavat ihon ja hiusten kuntoon. Jos näistä vitamiineista tai hivenaineista on pulaa, ei parhaastakaan kosteusnaamiosta ole hyötyä.

B2-vitamiini tukee ihon normaalia toimintaa. Hivenaineista hiusten, kynsien ja ihon kuntoon vaikuttavat etenkin sinkki ja B7-vitamiini eli biotiini. Varmista siis, että saat näitä vitamiineja tarpeeksi ruokavaliostasi, tai ota tarvittaessa ruokavalion tueksi laadukas monivitamiinilisä.

 

Evergia Multilong sisältää runsaasti B7-vitamiinia eli biotiinia. Lisäksi se sisältää vitamiineja ja hivenaineita, jotka tukevat ihon, hiusten ja kynsien normaalia kuntoa. Tutustu tuotteeseen tästä.

 

6. Kuivuuko iho silti? Ota avuksi nämä tehokosteuttajat

Hyvien rutiinien tueksi voit ottaa pari hyvin valikoitua tehokeinoa.

Syksyn tullen voit ottaa viikoittaiseen repertuaariisi syväkosteuttavat naamiot hiuksille ja iholle. Kasvojen tehokkaampaan kosteuttamiseen voit lisäksi kokeilla kosteuttavaa seerumia tai tehotippoja. Näissä erityisen hyviä kosteuttavia ainesosia ovat hyaluronihappo ja kollageeni, jotka sitovat kosteutta äärimmäisen tehokkaasti.

 

Evergia Multilong -monivitamiinivalmiste sisältää 13 vitamiinia ja 13 hivenainetta, joista biotiini ja sinkki edistävät hiusten, kynsien ja ihon pysymistä normaaleina. Lisäksi valmisteen B2-vitamiini ylläpitää ihon normaalia toimintaa. Saatavana apteekeista ja verkkoapteekeista. Tutustu tuotteeseen.

 

FI/VOTC/18/0055/10/18